Det du skal bruge er:
- 3 dl ris (jasmin eller basmati)
- 6 dl vand
- 1 spsk gurkemeje (eller safran)
- 1 spsk bouillonpulver
- 3 peberfrugter eller alt andet grønt i køleren fx tomater
- 1,5 dl mandler (rist dem evt først med olie og salt)
- 1 bundt persille
- 1 skalotteløg (eller for mit vedkommende ethvert løg i nærheden)
- 3 fed hvidløg
- 1 porre (eller evt. forårsløg hvis du synes)
- 0,5 tsk cayenne peber eller evt 0,5 tsk fint hakket rød/grøn chili (helst uden kerner)
- 2 spsk plantemagarine
- Salt og peber (men husk at bouillon indeholder salt i forvejen, så smag det til)
Således gør du:
- Hæld ris, vand, gurkemeje og bouillonpulver ned i en gryde med vand. Rør det hele sammen og lad det koge i 10 min. Dernæst lad det simre under låg i 10 min ved svag varme. Her kan du evt. riste mandlerne på den pande der bruges til wok (= mindre opvask)
- Smelt magarine i en wok og tilsæt løgene, porre og cayennepeber. Svits dette et par minutter.
- Tilsæt persille, mandler og peberfrugt og svits det hele videre et par min.
- Bland risblandingen og wokblandingen sammen. Smag det til med salt og peber.
- Server!
Denne opskrift er i øvrigt dækkende til omkring 2 personer, hvor der faktisk er lidt tilovers.
Non veggie style: Tilsæt evt. rejer eller andet godt fra havet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar